Club history

Club history

Turn Vereniging Coevorden, kortweg TVC, is in 1972 opgericht en bestaat in 2019 47 jaar.
Sinds die tijd is TVC uitgegroeid tot een volwaardige vereniging. Anno 2019 telt de vereniging ruim 400 leden en behoort hiermee tot een van de grootste verenigingen van Coevorden.
TVC kent twee afdelingen (ook wel geledingen genoemd):
  • Breedtesport: Recreatieve lessen in de Brede School, free running, verscheidene gymgroepen, dans, workout, steps etc.
  •  Wedstrijdsport: TVC heeft een breed lesaanbod voor dames turnen (1e tot en met 4e divisie), springroepen (A, B en C lijn), dans (recreatie, selectie en demo)
TVC is meer dan een turnvereniging alleen. Daar waar TVC in het verleden bekend was om het gymmen en turnen, heeft TVC nu veel meer aanbod en is het meer gericht op de breedtesport. Op 23 december 2018 heeft TVC een uitvoering georganiseerd met het thema Winterwonderland.
Alle disciplines van TVC hebben zich van hun beste kant laten zien. Het werd door iedereen goed ontvangen er de geluiden waren positief.
Gymsport was er bij aanwezig en heeft een mooie compilatie gemaakt over de uitvoering welke op internet te bewonderen is

Een aantal leden van TVC hebben in 2018 meegedaan met het Nederlands Springteam aan het EK Springen in Portugal. Daarnaast heeft het showdansteam P.D.S. zich weten te plaatsen voor het WK Cheerleading in Amerika. Echter wegens te kort aan financiële middelen hebben ze deze kans moeten laten schieten. Sinds 21 november 2018 heeft TVC weer een bestuur, bestaande uit een samenstelling van zeven zeer enthousiaste en gedreven personen (voorzitter, secretaris, penningmeester en vier algemeen bestuursleden). Het bestuur draagt de verantwoording voor het gevoerde beleid binnen de vereniging.