Nijntje beweegdiploma lessen

Nijntje beweegdiploma lessen

 
 

Bij TVC, 
Gaat Nijntjeelke week met een van de peuters mee uit logeren! Nijntje heeft dan ook haar eigen logeer tas met allemaal verschillende spellen en andere materialen om er samen een leuke week van te maken. er zit ook een map in de tas met alle avonturen die Nijntje met elke peuter al heeft beleefd en elke week word deze map dikker met mooie verhalen, foto's en tekeningen. 

 
 

(zie onder dit bericht de Blogs met leuke lessen die we hebben gehad!)

Nijntje

Nijntje en TVC leren peuters en kleuters beter bewegen met Beweegdiploma

Nijntje, de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en TVC gaan een meerjarig samenwerkingsverband aan met de ambitie om meer kinderen uit Coevorden, tussen de 2 en 6 jaar te stimuleren om spelenderwijs beter te leren bewegen.
TVC heeft namelijk met ingang van 2016 het Beweegdiploma-keurmerk van de KNGU verkregen en de bekende kinderheld Nijntje is de ambassadeur van het Beweegdiploma.

Ria de Jong en Yvar Neep is blij met het keurmerk: “Het keurmerk Beweegdiploma geeft onder andere aan dat wij lesgevers hebben die daadwerkelijk peuters en kleuters op een juiste en veilige manier leren hoe ze alle belangrijke vormen van bewegen kunnen leren. Dat doen we in een leuke sfeer met waarin spelenderwijs leren centraal staat. Na gemiddeld 20 uur ontvangen ze het Beweegdiploma van nijntje

In juni 2013 werd tijdens het Groot NK Fantastic Gymnastics in Ahoy Rotterdam het Beweegdiploma geïntroduceerd voor kinderen van 2-6 jaar. Door middel van een toegankelijk en speels beweegprogramma leren kinderen in 20 uur spelenderwijs alle basisbeginselen van bewegen. Het is volgens Marja Kerkhof (managing director bij rechtenhouder Nijntje, Mercis) geen toeval dat Nijntje als ambassadeur verbonden wordt aan het Beweegdiploma. “Goed leren bewegen is namelijk heel belangrijk en ontzettend leuk, maar niet meer vanzelfsprekend binnen onze maatschappij. Het stimuleren van een positieve leefwijze en kinderen spelenderwijs aansporen om te bewegen is waar het ons om gaat. Jong geleerd is oud gedaan. We zijn blij dat Nijntje daaraan kan bijdragen.”

Jaap Wals (directeur KNGU): “Wij willen met het Beweegdiploma een stimulans geven aan bewegen op jonge leeftijd nog voordat ze naar de basisschool gaan. Het belang van dit diploma voor de latere sportieve carrière en leefstijl wordt op aansprekende wijze benadrukt. Nijntje is bij uitstek een karakter dat zeer tot de verbeelding spreekt van peuters, kleuters en hun ouders en grootouders. Wij zijn bijzonder blij dat TVC uit Coevorden aan de slag gaat met het Beweegdiploma en wensen alle peuters en kleuters uit Coevorden veel beweegplezier!.”