TVC wint acht medailles op provinciale kampioenschappen - tvc
TVC wint acht medailles op provinciale kampioenschappen

TVC wint acht medailles op provinciale kampioenschappen

Coevorden - Afgelopen zaterdag vond in Hoogezand de provinciale kampioenschappen plaats voor de turnsters van TVC uitkomend in de 3e divisie. De goede inzet van de turnsters resulteerde in maar liefst acht medailles die mee gingen naar Coevorden.

Yara Mink, Mila Drogt, Maud Dijkstra en Jasmijn Bloemberg mochten het goud in ontvangst nemen en zichzelf provinciaal kampioen noemen. Zilver was er voor Sienna Winter, Isis Klement en Iris Gosink. Een bronzen plak was er voor Ashley Pieters.

Eerste ronde


In de eerste ronde turnden Yara, Sienna, Romee en Fatimah (Pupil 1 N3). Yara turnde een nette wedstrijd welke naast de titel tevens werd beloond met een eerste plaats op balk en brug. Siënna turnde een mooie strakke wedstrijd, met hoge scores op brug en balk resulteerde dit in een knappe tweede plaats in het eindklassement. Romee van Delft turnde eveneens een nette wedstrijd. Door een nare val op balk zat een podiumplaats er helaas niet in. Ze herpakte zich goed en werd uiteindelijk zesde. Fatimah Wagenaar, net elf geworden, liet een strakke oefening op balk zien die beloond werd met een vierde plaats.

Tweede ronde


In ronde twee turnden Jasmijn en Ashley (jeugd 1 N4). Brug was het eerste onderdeel, beide meiden hebben een nette oefening met hoge opzwaaien laten zien. Jasmijn (13.767) en Ashley (13.467). Hierna volgde balk, het favoriete onderdeel van Jasmijn, beide dames turnden een tiktak als plus. Jasmijn maakte het geheel compleet door nog een boogje achter over te laten zien. Dit resulteerde dan ook in een prachtig cijfer 12.8. Ashley kwam iets lager uit met een 11.8. Op vloer, het favoriete onderdeel van Ashley, werd door haar dan ook hoog gescoord met een 13.85. Jasmijn haalde na een prachtige vloer oefening een 13.75. Sprong was het laatste onderdeel van deze wedstrijd. Jasmijn turnde als eerste sprong een half in heel uit en als tweede sprong half in half uit met een score van 13.5. Ashley sprong tweemaal half in half uit met een score van 13.00. Mede door deze hoge scores werd het goud behaald door Jasmijn en het brons door Ashley.

Mila Drogt, Lieke Tromp, Lotte Schuddebeurs en Isis Hageman kwamen uit voor pupil 2 N3. Mila wist dus ook de titel te winnen door knap 1e te worden. Een negende plaats was er voor Lieke, een tiende voor Lotte en Isis werd dertiende. In de categorie jeugd 2 wist Maud Dijkstra het goud te behalen. Carina Oosting werd keurig vierde. Bij de junioren werd Isis Klement tweede en kreeg het zilver omgehangen.

Senioren


Bij de senioren kwamen twee turnsters van TVC in actie: Iris Gosink en Merlin Eggen. Iris had een goede start op sprong en brug. Haar oefening op balk verliep helaas minder goed waardoor ze in het tussenklassement wegzakte uit de top 3. Op het laatste onderdeel, vloer, turnde ze een geweldige oefening wat beloond werd met 12.400 punt, de hoogste score op dit toestel. Met een mooie tweede plaats in het eindklassement mocht zij uiteindelijk de zilveren medaille in ontvangst nemen. Merlin liet een mooie sprong- en balkoefening zien, maar door een val op het onderdeel vloer miste zij de aansluiting met de top 3 en eindigde zij op een keurige 4e plaats. Iris en Merlin maken zich, samen met hun teamgenoot Tessa Talens, op voor de halve finale van de bondskampioenschappen, dat komend weekend in Alkmaar plaatsvindt.

2e divisie


In Leek vond de halve finale van het NK plaats bij de 2e divisie, hier mocht Charissa Bothof aantreden, een 21e plaats was het resultaat in het eindklassement.

Bron: https://www.coevordenhuisaanhuis.nl/sport/actueel/534838/tvc-wint-acht-medailles-op-provinciale-kampioenschappen.html

reacties op “TVC wint acht medailles op provinciale kampioenschappen

Geen reacties

Plaats een reactie