TVC Coevorden laat van zich spreken - tvc
TVC Coevorden laat van zich spreken

TVC Coevorden laat van zich spreken

COEVORDEN/EMMEN – Op diverse locaties waren afgelopen weekend turnwedstrijden voor de leden van TVC Coevorden. Anouk de Vries en Niek Hulst waren bij het NK turnen eerste divisie in respectievelijk Duiven (dames) en Waalwijk (heren). Ook waren de district toestelfinales voor de turnsters van de derde, vierde en vijfde divisie in Emmen.

Anouk begon op zaterdag aan de meerkamp. Een goede start op sprong en brug die mooie scores opleverde, werd gevolgd door balk en vloer. Het eindresultaat mag er dan ook zijn: met een tiende plaats in het eindklassement werd een fantastisch seizoen afgesloten. Door dit resultaat mag Anouk meedoen aan de turnwedstrijden in Ahoy, komend weekend. Op zondag volgde nog de toestelfinale op balk, die een mooie zesde plaats opleverde.

Waalwijk

In een sterk deelnemersveld turnde Niek een goede en stabiele meerkamp, die uiteindelijk goed was voor een vierde plek. Ook wist Niek zich net als Anouk te plaatsen voor de Ahoy Cup van zaterdag aanstaande. Dat is een extra wedstrijd waar de beste turners en turnsters van Nederland in de mooie ambiance van Ahoy een wedstrijd mogen turnen. Dit zal ook de laatste wedstrijd zijn van dit turnseizoen.

Emmen

Bij de toestelfinales in Emmen werden liefst 31 medailles behaald door de turnsters van TVC. Bij de categorie pupil 1 N3 behaalde Mila Drogt op vloer en balk de eerste plaats. Isis Hageman pakte het zilver op sprong. Jasmijn Bloemberg – uitkomend in pupil 2 – haalde goud op balk. Bij de jeugd 1 N4 behaalde TVC op brug een goede score. Hier was het goud voor Gwenn Schnoing, het zilver voor Maud Buursma en het brons voor Maud Dijkstra. Gwenn haalde ook nog zilver op vloer en Maud Dijkstra goud op sprong en balk en brons op vloer. Merlin Eggen haalde bij de senioren derde divisie een eerste plaats op sprong en een derde plaats op brug. In pupil 1 wist Alana van der Meer het goud op vloer mee naar huis te nemen. Lotte de Jong haalde drie medailles in de categorie jeugd 2: goud op sprong en zilver op vloer en brug.

Bij de junioren wisten Isis Klement en Iris Gosink een gedeelde eerste plaats te behalen op sprong. Iris wist ook op balk het goud te behalen, terwijl Isis op vloer nog brons haalde. Nikki Fraterman haalde het zilver op vloer. Ook bij de instap D1 werd er goed gescoord. Goud was er voor Romee van Delft op vloer en zilver op sprong en balk. Milla Streuer haalde de hoogste trede op het podium (balk) en Yara Mink een tweede plaats op vloer. Als laatste behaalde in de categorie pupil 2 D2 Rajana Tsatsajeva het goud op vloer en het zilver op brug. Op sprong wisten Mandy Bosman en Noa van Wijk respectievelijk het goed en zilver te behalen. Een prima resultaat op de laatste wedstrijddag van het seizoen.

bron: http://www.zuidoosthoeker.nl/nieuws/75611/turnsters-tvc-coevorden-laten-van-zich-spreken/

reacties op “TVC Coevorden laat van zich spreken

Geen reacties

Plaats een reactie