Turnsters TVC winnen zeven medailles op provinciale wedstrijden - tvc
Turnsters TVC winnen zeven medailles op provinciale wedstrijden

Turnsters TVC winnen zeven medailles op provinciale wedstrijden

Coevorden - Vier turnsters van Turnvereniging Coevorden zijn afgelopen zaterdag tijdens de provinciale kampioenschappen in Heerenveen van de 1e en 2e divisie in de prijzen gevallen.

Charissa Bothof, Laura Heyblom, Anouk de Vries en Carmen Koops wonnen in totaal zeven medailles.
's Ochtends traden Carissa Bothof bij de Instap N2 en Chloe v.d. Veen en Jayden Schoing bij de pupillen 1 N2 aan. Dat balk een moeilijke oefening is blijkt wel uit het feit dat alle drie de turnsters een val moesten incasseren. Desondanks wisten Charissa en Jayden een prima score te behalen. Ook op het onderdeel vloer werden hoge scores neergezet.

Het derde onderdeel was sprong, alle drie lieten ze een nette overslag over de pegasus zien. Bij de tweede sprong liet Charissa een mooie salto zien. Ook de tweede sprong van Chloé was netjes, zij sprong een arabier flikflak. Jayden turnde een nette arabier. De drie meiden werden goed beloond voor hun inzet. Het laatste onderdeel brug is het favoriete onderdeel van Chloe. Ze liet een mooie los-om zien, gevolgd door drie reusjes. Charissa sloot de wedstrijd af met een stabiele oefening inclusief nette kiep. Dit alles resulteerde in de eerste plaats voor Charissa in haar categorie en respectievelijk een derde en zesde plaats voor Chloe en Jayden.

TVC Feur, Myrthe, Ilse, Marleen, Loes, Jayden, Chloe, Charissa, Sanne en Esther

Senioren 2e divisie

Bij de senioren 2e divisie behaalde Myrthe Hulst het brons, met name op brug en balk haalde ze goede resultaten. Ilse Ballast werd vijfde met een hoge score op balk, Marleen v.d Weide liet twee mooie sprongen zien en werd zevende. Fleur Vuuregge viel met een blessure uit. In de categorie Pupil 2 N2 werd Romee Rens tweede; op het podium nam ze dan ook de zilveren medaille in ontvangst.

TVC Romee, Laura, Carmen en Anouk

Junioren 2e divisie

Laura Heyblom behaalde het hoogste podium bij de junioren 2e divisie en nam het goud mee naar Coevorden. In de laatste wedstrijd van de dag mocht Anouk de Vries aantreden bij de junioren 1e divisie. Anouk liet een mooie dubbele salto op de vloer zien,een nieuw element die ze voor het eerst vertoonde. Ook de overige toestellen verliepen goed waardoor ze Drents kampioen werd. Bij de jeugd 1 N2 wist ook Carmen Koops met een hoge totaalscore dit predicaat te behalen.

Bron: https://www.coevordenhuisaanhuis.nl/sport/actueel/523825/turnsters-tvc-winnen-zeven-medailles-op-provinciale-wedstrijden.html

reacties op “Turnsters TVC winnen zeven medailles op provinciale wedstrijden

Geen reacties

Plaats een reactie