Turnsters TVC winnen drie medailles in Assen - tvc
Turnsters TVC winnen drie medailles in Assen

Turnsters TVC winnen drie medailles in Assen

Coevorden - Afgelopen zaterdag begon de turncompetitie voor de turnsters van de 1e en 2e divisie van TVC in Assen. Drie turnsters behaalden een medaille.
 

TVC werd bij de senioren vertegenwoordigd door Marleen van der Weide, Ilse Ballast, Loes van der Veen en Myrthe Hulst. Zij behaalden respectievelijk een negende, tiende, elfde en twaalfde plaats.

Bij de pupillen 1 kwamen de turnsters Jayden Schnoing en Chloe van de Veen uit. Voor instapper Charissa Bothof was deze dag extra spannend, want zij turnde haar allereerste wedstrijd. Charissa begon sterk op balk en ondanks dat ze een val moest incasseren sloot ze af met een score van 12.650 en werd ze keurig tweede op dit onderdeel.

Hierna volgde het onderdeel vloer, waarop alle meiden erg goed turnden en hoge scores behaalden. Vooral Jayden liet hier haar zelfvertrouwen zien door haar serie met een salto te eindigen. Ook Charissa overtrof haarzelf, en werd op dit onderdeel eerste. Sprong was het derde onderdeel een erg sterk onderdeel voor Chloe, ze werd hierop dan ook eerste en klom in het eindklassement naar een keurige zesde plaats.

Vervolgens het laatste onderdeel brug, deze werd door alle drie turnsters sterk geturnd. Jayden sloot af met een twaalfde plaats, Chloe wist een nette zesde plaats te bemachtigen en Charissa wist haar eerste wedstrijd af te sluiten met een gouden medaille.

Junioren

Bij de junioren kwam namens TVC Laura Heyblom in actie die haar wedstrijd begon op sprong, deze voerde zij heel netjes uit met een score van 11.300. Ook balk ging heel strak met een score van 10.700.  Bij brug en vloer waren er een paar kleine foutjes waardoor ze eindigde met een eindscore van 40.433. Laura kan tevreden terugkijken met een twaalfde plek.

In de categorie pupil 2 behaalde Romee Rens de twaalfde plaats. Een goed resultaat was er ook voor Carmen Koops die uitkomt in de categorie jeugd 1. Zij won  brons. Bij de junioren turnde Anouk de Vries een goede constante wedstrijd die haar de eerste plek en dus goud opleverde.

reacties op “Turnsters TVC winnen drie medailles in Assen

Geen reacties

Plaats een reactie