Turnsters TVC grijpen naast EK-finale - tvc
Turnsters TVC grijpen naast EK-finale

Turnsters TVC grijpen naast EK-finale

Coevorden – De TVC-leden Yvar Neep en Marjan Thijssen (nationaal senioren mixteam) en Janoux Menzo en Marleen van der Weide (nationaal dames seniorenteam) zijn er donderdagavond tijdens het Europees Kampioenschap Teamgym niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale.

 

Het viertal kan echter terugkijken op een prachtig en leerzaam EK-avontuur.

Het team van Neep en Thijssen eindigde met 41,50 punten op de negende plaats. De prestatie van de twee TVC-leden was verdienstelijk, maar tegen de sterke internationale concurrentie was de Nederlandse ploeg simpelweg niet opgewassen. Het team uit Zweden legde bij de kwalificatie beslag op de eerste plaats, gevolgd door Denemarken, IJsland, Noorwegen, Groot-Brittanie en Frankrijk. 

Concurrentie te machtig voor ploeg Menzo/Van der Weide 

Ondanks een prima optreden was er ook voor Janoux Menzo en Marleen van der Weide geen eer weggelegd. De twee TVC-leden eindigden met het nationaal dames seniorenteam met 42,75 punten eveneens op de negende plaats. Zweden werd eerste en IJsland en Denemarken respectievelijk tweede en derde. Ook de teams uit , Noorwegen, Finland en Tsjechië plaatsen zich voor de finale.

Bij het EK Teamgym wordt er op een aantal onderdelen gestreden. Op mini-trampoline, minitrampoline pegasus en tumblingbaan moeten verschillende acrobatische sprongen worden uitgevoerd. Ook maakt een vloeroefening onderdeel uit van het EK, waarbij de teams een groepschoreografie moeten uitvoeren.

Spannende dag Anouk de Vries en Isis Klement

Later vandaag moeten Anouk de Vries en Isis Klement tijdens de finale van het junioren mixteam de Nederlandse eer hoog houden in Portugal. De ploeg van de beide 15-jarige leden van TVC plaatste zich woensdagavond voor de finale. Het is voor het eerst in de historie van het EK Teamgym dat een Nederlandse ploeg zich voor de finale plaatst.

Bron: https://www.coevordenhuisaanhuis.nl/sport/actueel/555754/turnsters-tvc-grijpen-naast-ek-finale.html?fbclid=IwAR1z4gqqPi-S68kuUf-Dw7YkZCf_5DaYaFDspp9QiViMvWA5tixNwmSVv_E

reacties op “Turnsters TVC grijpen naast EK-finale

Geen reacties

Plaats een reactie