Successen voor turnsters TVC - tvc

Successen voor turnsters TVC

Successen voor turnsters TVC

Successen voor turnsters TVC

Coevorden - De turnsters van TVC deden dit weekend mee aan wedstrijden in Almelo en Vries. Er werden successen geboekt.

In Almelo werd zaterdagmiddag deelgenomen aan de finale van het NK turnen van de 3e divisie. In de meerkampfinale werd TVC in de categorie junioren vertegenwoordigd door drie turnsters: Iris Gosink, Isis Klement en Nikki Fraterman.

Iris had helaas een slechte start, doordat ze een val moest incasseren op het onderdeel balk. Ze knokte zich prima terug met een mooie vloeroefening en perfecte sprongen op de pegasus. Ook op haar favoriete onderdeel brug liet ze een strakke oefening zien, waardoor ze uiteindelijk in het eindklassement op een keurige 10e plaats eindigde.

Isis turnde haar eerste NK. Ze begon sterk op balk, maar had een paar schoonheidsfoutjes op vloer en brug. Op haar sterkste onderdeel sprong wist ze met 12.567 punten de tweede score te behalen. Met een fraaie 28e plaats sloot zij haar wedstrijd af.

Nikki turnde een nette en stabiele wedstrijd, maar verloor op het laatste onderdeel brug een aantal punten doordat haar reuzendraai helaas mislukte. Zij eindigde op de 36e plaats.

Merlin Eggen, senior 3e divisie,  had zich geplaatst voor de toestelfinale op zondag van het NK op het onderdeel sprong. Ze miste op een haar na het podium en wist een knappe vierde plaats te behalen.

Veertien medailles

Tijdens de toestelfinales van de Noordelijke Turncompetitie in Vries werden bij de Noordelijke toestelfinales maar liefst 14 medailles gehaald, een prima prestatie voor TVC. Bij de instap behaalden op sprong Jayden Schnoing het zilver en Sienna Winter het brons. Cloe van der Veen wist  op brug het brons te bemachtigen. In de categorie pupil 1 behaalde Romee Rens goud op sprong en zilver op vloer.

Bij de junioren 2e divisie behaalde Fleur Vuuregge op het toestel balk het goud en op sprong de bronzen medaille. Marleen van der Weide bemachtigde zowel op sprong als op balk het zilver. Anouk de Vries behaalde in de categorie junior 1e divisie het goud op brug en balk en het zilver op sprong.

Als laatste waren de senioren aan de beurt. Een tweede plek en dus het zilver was er voor Myrthe Hulst en brons voor Ilse Ballast op balk.


bron: https://www.coevordenhuisaanhuis.nl/sport/actueel/494255/successen-voor-turnsters-tvc.html

reacties op “Successen voor turnsters TVC

Geen reacties

Plaats een reactie