Springgroepen TVC Coevorden in de prijzen - tvc
Springgroepen TVC Coevorden in de prijzen

Springgroepen TVC Coevorden in de prijzen

Coevorden - De leden van TVC kwamen zaterdag uit tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen: het Springtoernooi Nieuwleusen. Voor veel meiden was dit pas de eerste of tweede keer dat ze deelnamen aan een springwedstrijd.

Na veel trainen en hard werken was het dan eindelijk zover om te laten zien waar ze als team voor hadden getraind. Om 8 uur ’s ochtends stonden alle meiden klaar. Gezonde spanning was aanwezig en te voelen bij alle springers.

De springers uit de Categorie jeugd c-lijn deden met twee teams mee.

TVC 1 bestond uit: Mailin Jongsma, Sienna Winter, Megan Scheerhoorn, Micki de Haan, Charissa Bothof en Noa van Ewijk.

TVC 2: bestond uit: Kirsten Brinks, Maud Pielage, Floor van der Weide, Mandy Bosman, Eline Veenstra, Lois Mulder en Milla Streuer.

TVC Springgroep jeugd


Drie onderdelen

Het eerste onderdeel was plankoline kast. Na het inturnen was het dan als eerst de beurt aan TVC 1. Het voelde allemaal nog een beetje onwennig maar zodra de wedstrijd begon wisten ze zich met het gehele team goed staande te houden. Na het uitvoeren van 6 keurige sprongen wisten ze het podium te veroveren met de eerste plek. TVC 2 was daaropvolgend aan de beurt en zaten er meteen lekker in. Ze hadden een mooi tempo en sprongen goed.

Het tweede onderdeel was de trampoline. TVC 1 mocht weer als eerst en bij dit onderdeel kwam alle spanning eruit. Het was duidelijk gezonde spanning want weer ging dit team naar huis met het behalen van een eerste plaats. TVC 2 liet weten dat ook zij zich graag op dit onderdeel lieten zien, wat ook zichtbaar was. Zij werd derde en nam de bronzen beker mee naar huis.

Het derde onderdeel was de airtumbling. Voor beide teams is dit onderdeel altijd een uitdaging maar wisten zich goed te presenteren. Ondanks een val werd TVC 1 op dit onderdeel derde.

Het laatste toestel waar ze aan mee mochten doen was de trampoline kast. De spanning was inmiddels weg en dit was te zien. De sprongen waren keurig en beheerst. TVC 2 wist op dit onderdeel derde te worden.


Afscheid Eline Veenstra-Overweg

Het was een mooie wedstrijdochtend  en een mooie afsluiter van het seizoen voor de springers uit de categorie Jeugd.  Ze hebben vandaag veel ervaring opgedaan en dit werd beloond met vijf prachtige bekers. Dit was de laatste wedstrijd van trainster Eline Veenstra-Overweg; de springers zullen haar missen.


Junioren en senioren

's Middags kwamen de springers Junioren en Senioren in actie. Met vier teams in verschillende categorieën, op alle onderdelen behaalde ze prijzen.

TVC springgroep

Ze sprongen de moeilijkste sprongen op de onderdelen Minitramp, Minitramp Tafel en Pegasus, Airtrack en plank Pegasus. Deze teams springen  landelijk al zeer hoog.

Het junioren A-team won nog een extra grote beker voor sportiviteit met op alle onderdelen een eerste plaats te bemachtigen. Voor hen de laatste wedstrijd van dit seizoen

prijzen senioren TVC TVC springgroep

bron: https://www.coevordenhuisaanhuis.nl/sport/actueel/500630/tvc-sluit-seizoen-succesvol-af.html

 

reacties op “Springgroepen TVC Coevorden in de prijzen

Geen reacties

Plaats een reactie